Här kommer ett smarigt recept på en "nyttigare" variant av ungspannkaka. Helt klart den godaste jag har ätit. Mums ^.^
Ett måste att testa...
För 4 personer behöver du:
125 g kalkonbacon
2 ½ dl vetemjöl (fullkorn)
½ tsk salt
6 dl lättmjölk
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1-2 msk smör
Klipp kalkonbakonen i bitar och stek i stepanna på hög värme (gillar när dom är knapriga och lite små brända) Lägg dom på lite papper och torka av fettet. Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt vaniljsockret och kalkonbaconen.
-
Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Rör runt lite så att kalkonbaconen sprider sig. Grädda pannkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
-
Servera med ett iskallt glas lättmjölk, lite sylt och keso!
Enjoy ^.^
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar