My life at the moment

------------------------------------------------------------- 15/6-10

- Med inriktning på fitness
- Njuter av sommaren -10
- Italien with my girls ^.^
- Buddhismen
= I love it...
- Funderar allt lite på framtiden!

onsdag 12 maj 2010

Ungspannkaka med kalkon

Här kommer ett smarigt recept på en "nyttigare" variant av ungspannkaka. Helt klart den godaste jag har ätit. Mums ^.^
Ett måste att testa...


För 4 personer behöver du:

125 g kalkonbacon
2 ½ dl vetemjöl (fullkorn)
½ tsk salt
6 dl lättmjölk
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1-2 msk smör

Värm ugnen till 225 grader!

Klipp kalkonbakonen i bitar och stek i stepanna på hög värme (gillar när dom är knapriga och lite små brända) Lägg dom på lite papper och torka av fettet. Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt vaniljsockret och kalkonbaconen.
-
Smöra en rymlig ugnsfast form och häll i smeten. Rör runt lite så att kalkonbaconen sprider sig. Grädda pannkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
-

Servera med ett iskallt glas lättmjölk, lite sylt och keso!

Enjoy ^.^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar